<i>Gerard</i><i>van Duinen</i>
  • 2022 Gerard van Duinen 0

Gerardvan Duinen

Walton/van Duinen brengt nieuw album uit

More tango Walton van DuinenOp 17 juni verscheen het nieuwe mini-album MORE TANGO van het het Walton/van Duinen Trio. Tien jaar na onze CD The World Needs Tango hebben we vier nieuwe tango's opgenomen, een wals en een milonga. Binnenkort op de bekende streaming platforms, en nu al beschikbaar op Bandcamp. En kijk en luister ook naar de videoclip van het nummer DOS FASOS.

Fadango in de Azijnfabriek, Den Bosch

Fadango live 72dpiNa een drukbezocht en zeer geslaagd lunchconcert in 2021 is Fadango op donderdag 22 september 2022 terug in de Azijnfabriek in hartje Den Bosch. Het kwartet speelt een eigenzinnige combinatie van Portugese fado, Argentijnse tango en andere latin-stijlen. De intense zang van Jeannine Flores drijft op de ritmes van gitarist Mirek Walton en bassiste Suze Stiphout, en wordt melancholiek omspeeld door de bandoneon van Gerard van Duinen.

donderdag 22 september 2022, 12:30
Lunchconcert De Azijnfabriek
Triniteitstraat 19, Den Bosch
kaarten alleen te koop voor aanvang concert

Fadango in de Cultuurschuur, Wieringerwerf

Fadango Den BoschLaat je verleiden met ontroerende en opzwepende klanken tijdens een muzikale reis die de ziel raakten de zon laat schijnen! Bij Fadango is het vertrekpunt de Portugese fado, die op eigenzinnige wijze samenvloeit met de sensuele Argentijnse tango en andere stijlen. Juist deze grensoverschrijdende interpretatie maakt dit gepassioneerde ensemble bijzonder rijk. In prachtige composities bezingt Jeannine Flores vol vuur en hartstocht de pieken en dalen van het leven. De musici die deze veelzijdige zangeres temperamentvol begeleiden, behoren tot de top binnen dit genre en nemen het publiek mee naar de cafés van Buenos Aires en de kroegen van Lissabon.

zondag 25 september 2022, 15:00
Concert De Cultuurschuur
Loggersplein 1, Wieringerwerf
entree 15 euro

Fadango in Torenlaantheater, Zeist

FadangoFadango laat de Portugese fado op eigenzinnige wijze samenvloeien met de sensuele Argentijnse tango en andere stijlen. Zangeres Jeannine Flores bezingt hartstochtelijk de pieken en dalen van het leven. Met haar musici neemt ze je mee naar de cafés van Buenos Aires en de kroegen van Lissabon.

Jeannine Flores wordt begeleid door gitarist Mirek Walton, bandoneonspeler Gerard van Duinen en contrabassist Suze Stiphout. Ze spelen eigen composities en nummers van onder anderen Astor Piazzolla, Christina Branco, Madradeus, Mariza en Amália Rodrigues.

Zaterdag 1 oktober 2022, 20:00
Concert Torenlaantheater
Torenlaan 38, Zeist
entree 17,50 euro

Misa Tango in Amsterdam

holytango flyer defKamerkoor Scala heeft wat te vieren! Ze bestaan twintig jaar en kunnen weer vrijuit zingen na een periode van beperkingen. Zij vieren dat feestje in Zuid-Amerikaanse sferen, met de zwoele klanken en het sensuele ritme van de tango. Centraal staat daarbij de Misa a Buenos Aires van de Argentijnse componist Martín Palmeri. Aanstekelijke muziek in onmiskenbare tango stijl, die je bijna doet vergeten dat het de teksten van de Katholieke mis zijn die je hoort. Het koor wordt daarbij begeleid door een tango-orkest van strijkers, piano en bandoneon. Maar er is meer: Het professionele danspaar Geraldine-Ezequiel zal een demonstratie geven van de tango op hoog niveau. En wie dat wil kan zich ook nog zelf aan de tango wagen in een workshop. Na afloop is er een ontspannen nazit met hapjes en drankjes. Het geheel wordt gepresenteerd door tango-kenner Lasca ten Kate. Lees meer in de flyer (PDF).

zondag 9 oktober 2022, 15:00
Oranjekerk Amsterdam
Van Ostadestraat 151 Amsterdam
entree 20 euro

Workshopweekend Milonga en Milonga

Huismuziek 2019De milonga is een ritme uit de Argentijnse folklore. In de Argentijnse tango komen we twee soorten milonga tegen. De vrolijke en virtuoze stedelijke milonga (milonga ciudadana) in een snelle tweekwartsmaat staat haaks op de milonga van het platteland (milonga campera), die traag en lyrisch is. In dit weekend gaan we beide soorten spelen.
De twee stedelijke milongas, met veel melodieën in zestienden, vragen een hoge maar ontspannen energie. De twee plattelandsmilongas vragen juist een intense expressie op de trage, diepe puls. Een mooi en spannend contrast!
We spelen in de bezetting van het traditionele orquesta típica (balgen, strijkers, piano en contrabas), aangevuld met enkele houtblazers en akoestische gitaar. Geschikt voor muzikanten die hun instrument meer dan comfortabel beheersen en niet bang zijn voor snelle noten.

De Music-Mix weekenden van Huismuziek zijn een mooie gelegenheid om kennis te maken met nieuwe genres (zoals tango of andere volksmuziek) of om je kennis van zo'n genre te verdiepen. Twee dagen intensief repeteren, afgesloten met een gezamenlijke presentatie. Op zaterdagavond is er uitgebreid gelegenheid om samen muziek te maken. De lokatie in Steenwijk is comfortabel en prachtig gelegen.

18 en 19 maart 2023
Music Mix weekend Milonga en Milonga
kosten 270 euro inclusief overnachting en maaltijden.
August 2022
July 2022
June 2022
May 2022
April 2022
March 2022
November 2021
October 2021
August 2021
February 2020
January 2020
December 2019
November 2019
October 2019
September 2019
July 2019
June 2019
April 2019
March 2019
February 2019